1

Iskolánkról

 Üdvözöljük a Budapesti Gépészeti

Szakképzési Centrum 

Fáy András  Közlekedésgépészeti,

Műszaki Szakgimnáziumának honlapján!

Kiállítások

Tisztelt Érdeklődő Szülők!
Kedves Leendő Diákok!

A középiskola kiválasztása jelentős esemény az általános iskola végén, és többen nem is tudnak (vagy nem akarnak) érdemben választani a szakmák közül, és ezért inkább egy általános képzést nyújtó gimnázium felé veszik az irányt. Mi ezzel nem értünk egyet, és szeretnénk megmutatni minél több iskolásnak, hogy igenis érdemes szakgimnáziumot választani a továbbtanulás helyszínéül.

A választást megkönnyítendő kérjük a Szülőket és a Diákokat, hogy ismerkedjenek meg a szakgimnáziumokkal, ezen belül a mi iskolánkkal is. A ősz folyamán az alábbi helyszíneken tudunk élőszóban is tájékoztatást nyújtani a képzésünkről:

  • Ferencvárosi pályaválasztási börze
  • Szakmázz! pályaválasztási kiállítás
  • Autótechnika kiállítás
  • Taxis expo
A fenti kiállításokról részletek találhatók ITT!

NYITOTT HÉT

Kérjük, jöjjenek el iskolánkba, és nézzék meg, hogyan dolgozunk! Tekintsék meg a tanműhelyeinket, lessenek be tantermeinkbe, és ha mód lesz rá, beszélgessenek diákjainkkal! Próbáljanak reális képet alkotni rólunk, hogy biztos döntést tudjanak hozni a továbbtanulást illetően! Szívesen várjuk Önöket.
A nyitott hét minden napján reggel 8 órától egy előadáson bemutatjuk iskolánkat, majd tanáraink kíséretében megnézhetik a épületet, műhelyeket, néhány tantermet. Ez a program várhatóan két órát vesz igénybe.

A nyitott hét időpontja: 2019. november 11. és 15. között, 8:00

SZAKMAI KEDVCSINÁLÓ FOGLALKOZÁSOK

Ha felkeltettük az Önök érdeklődését, a nyitott héten tudnak majd írásban jelentkezni a szakmai kedvcsináló foglalkozásokra, amelyet rendszerint december közepén tartunk. Ezeken a hétköznap délutáni alkalmakon az általános iskolásokat kis csoportokra osztjuk. Az érdeklődők létszámától függően 3-szor vagy 4-szer 45 perces gyakorlati foglalkozásokon iskolánk jelenleg végzős diákjai tartanak bemutató órát, amelybe a "kisdiákok" habitusuknak megfelelően be tudnak csatlakozni - kipróbálva magukat és az autós szakma egy-egy fogását.

Kedvcsináló foglalkozások: 2019. december 9-ei héten (pontos beosztást majd levélben küldünk)