1

Alternatív gépjárműhajtási technikus (55 525 03)


Az alternatív gépjárműhajtási technikus egy viszonylag új szakképesítés, amely az autótechnikushoz hasonlóan ráépülése az autószerelő vagy autóelektronikai műszerésznek. Ezen szakma tantervében a hangsúly természetesen a hibrid és az elektromos járműveken van - a tantárgyakat lásd külön táblázatban.
Az 1 éves képzést nappali tagozaton indítjuk 2018 szeptemberében a korábbi hibridjármű-javító képzésünk alapjaira építve. A rendelkezésünkre álló taneszközök (hibrid jármű, hibrid hajtóművek, azok metszetei, alkatrészek, mérőeszközök), illetve többek között (de nem kizárólag) a Toyota irányából rendelkezésünkre álló információk fényében, rendkívül tartalmas képzésről beszélhetünk.
Az alternatív gépjárműhajtási technikus munkája során a közúti gépjárművek gyártásának, szervizelésének, illetve karbantartásának műszaki feltételeit biztosító tevékenységeket látja el. Ez magában foglalja a járművek valamennyi gépészeti, villamos, és elektronikus egységeire vonatkozó karbantartási, műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási, hibaelhárítási, beállítási és fenntartási műveleteit. Feladatai közé tartozik a felsorolt munkafolyamatokhoz kapcsolódó szervezési, nyilvántartási (és ügyviteli) dokumentációs tevékenységek elvégzése is.

A képzéssel kapcsolatban a 06-1-215-4951-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhetnek tájékoztatást.