1

Kiállítások

 

2017-es kiállítások


December 15.
Lassan vége a kiállítási szezonnak.

Még jó pár éve, hogy - többek között - a stabil tanulói létszám érdekében különböző kiállításokon jelenünk meg minél szélesebb körben megismertetve iskolánkat a tanulókkal, szülőkkel. Nem volt másképp ebben a tanévben sem, és valószínűleg még nincs is vége.

Az első, a Szakmázz kiállítás volt október elején. A két napos kiállítást kifejezetten a nyolcadikos diákoknak szánták. A jó szervezésnek köszönhetően bőven volt látogató.

A második rendezvény az Autótechnika kiállítás, ahol már bejáratott helyünk van. A kiállítás ideje alatt különféle feladatokkal vártuk a látogatókat a szervezők kérésére, így a szokásos standterület felett kaptunk helyet. A négynapos rendezvény alatt minden nap 10-10 fáys diák segített a standon, és bizony volt olyan időszak többször is, amikor majd mindegyikük "szolgálatban volt". Tanári oldalról naponta 2-3 kolléga tájékoztatta az érdeklődőket iskolánkról. A standunk látványosabbá tételéhez a Toyota Buda adott kölcsön egy Lexus CT 200h típusú hibrid járművet. És amíg a SZakmázz kiállításon az M1 híradó készített velünk riportot, addig itt a Fix TV vett fel egy hosszabb beszélgetést.

A kiállítási tevékenység sorába illeszkedik a november eleji nyitott hét is, ahol a Díszterem minden nap megtelt, így az elmúlt évek legtöbb érdeklődőjét köszönthettük. A nyitott héten jelentkezhettek a nyolcadikos diákok a kedvcsináló foglalkozásokra, amelyet ezen a héten két délután tartottunk. Ilyenkor a technikus tanulók mutatnak be egy-egy mérést, gépjármű vizsgálatot.

Még egy program lehet hátra, januárban az Educatio kiállítás, amelyen a Centrum iskolái együttesen jelennek meg.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a tanulóink, tanáraink közreműködését a sikeresnek mondható kiállítási időszak lebonyolításában.

 

AUTÓTECHNIKA KIÁLLÍTÁS 2014.

Az autótechnika kiállítást eredetileg kétévente szervezték meg a BNV területén. Tavaly először összevonták az Automotive Hungary kiállítással, amelyen a magyarországi autógyárak és beszállítóik mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat. A tavalyi kiállítás sikere arra buzdította a rendezőket, hogy idén is megszervezzék a két kiállítást egy időben.

Az autótechnika kiállításon tavaly is csak egy iskola jelent meg, a Fáy. A társkiállításon (az Automotive Hungary-n) néhány egyetem, főiskola megjelenik ugyan, de kézzelfogható standja csak a Fáynak volt. Ebben az évben két témával készültünk: a dízeltechnikával és hibridhajtással. Az előbbihez kivittünk egy dízelmotort, egy LDx-4 jelű porlasztóvizsgáló próbapadot és számtalan adagoló és porlasztó metszetet. A hibridhajtás bemutatását két hajtómű-metszet, egy hibridhajtást szimuláló modell és egy Toyota Auris HSD segítette, amelyet a Toyota Motor Hungary bocsátott rendelkezésünkre.

     

A kiállításon részt vevő autótechnikus jelölt tanulóink dízel porlasztókat szereltek, majd ellenőriztek próbapadon, vagy éppen a hibridhajtás mikéntjéről tájékoztatták az érdeklődőket.

A első két nap korlátozott volt az érdeklődés, ami érthető is, hiszen hétköznap volt. Szombaton viszont annál többen érkeztek, amit a képek is igazolnak, így összességében azt mondhatjuk, hogy sikeres volt a rendezvény.

     

A kiállításon a 15.A osztályból Bári György és Erdélyi István a 15. B osztályból Kodák Márton, Landthaller Ede, Molnár Ferenc és Nemere István vettek részt.

     

Az utolsó napon a 12. E osztályból Tóth Richárd és Keresztes László segédkezett, és a kiállított eszközök visszaszállításánál a 9. D osztályból Kánya Fábián, Nagy Dávid és Rashid Hanzla is besegített. A kiállítás előkészítésében, az eszközök szállításában majd a kiállításon az alábbi kollégák vettek részt: Bakó András, Bükkfejes György, Huszti Tibor, Kovácsházi Zoltán, Laskovics Zsolt, Lerner Gábor, Tóth Endre.

 

Szakmázz - Pályaválasztási kiállítás

2014. október 1-2. Bálna Rendezvényközpont

Sorozatban harmadik éve veszünk részt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szervezésében pályaválasztási kiállításon - más néven iskolabörzén. Ez a rendezvény eddig a Corvin bevásárlóközpontban volt, ám idén áthelyezték a Bálnába. Az új helyszín kiválasztása jó ötletnek bizonyult, hiszen zárt helyen voltunk, így nem kellett kültéren fagyoskodnunk, mint tavaly, illetve csak egyszer kellett pakolnunk, mert éjszakára zárt helyen őrizték a kiállított eszközöket, berendezésket.

     

A szervezők kitettek magukért, mert rengeteg látogató volt, az iskolai csoportok egymást érték. Voltak olyan diákok, akik csak gyorsan körbenéztek, de sokan voltak olyanok is, akik komolyan szeretnének az autóval foglalkozni, és jól el tudtunk velük beszélgetni. A kiállítás ideje alatt kamerával jártak körbe, és készítettek rögtönzött riportokat a kiállító iskolák diákjaival, tanáraival, amit egy nagy kivetítőn lehetett követni.

     

A kiállításon négy autótechnikus tanulónk volt kint, Bári György, Erdélyi István, Mészáros Gergely és Németh Imre Dávid, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját, sokat segítettek, hiszen elsősorban ők beszélgettek az általános iskolásokkal. Az érdeklődő szülőket, nagyszülőket Bükkfejes György, Huszti Tibor és Laskovics Zsolt tanár urak tájékoztatták. A Toyotától kapott eszközök nagyon tetszettek a nyolcadikosoknak, amelyek kiszállításában Bakó András tanár úr segített.

     

 

 

Autótechnika kiállítás 2013

Mivel páratlan év van, idén is megrendezték az Autótechnika szakkiállítást a Hungexpo területén. Szerencsésen alakult a helyzet, mert az F pavilonban a megrendelt 18 m2 mellé kaptunk plusz 30 m2-nyi területet is, így lehetőségünk nyílt arra, hogy a Toyota eszközeivel is népszerűsíthessük iskolánkat. A már hagyományos kiállítási felszerelésünk mellé így kivihettük a Toyota Priusunkat, míg a TMH egy új plug-in hybrid járművet hozott ki. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a standunk mellett egy hibrid-sarok alakult ki.

         

A kiállításon más szakközépiskola nem jelent meg – néhány egyetem és főiskola hozott ki eszközöket. A Fáy standján két technikus és két autószerelő tanulónk végzett bemutató méréseket egy - a HGS-LITO Kft által gyártott - CR porlasztóvizsgálón és egy 2NZ-FE motoron.

   

    


A kiállításon Bári György, Erdélyi István, Mészáros Gergely, Krusó Márton a 14. B osztályból és Vastag László, Juhász Dávid, Marti Levente, Lantos János a 15. B osztályból segítettek. Dorozsmai Károly, Fosztó Csaba, Hangya Gábor, Tóth Endre, Bükkfejes György és Szalai László tanár urak fogadták az érdeklődőket. Az eszközök kiszállításában Sudár Balázs, Petrohai László, Fekete Levente, Tóth Gábor Takács Tamás és Major Tamás a 14. A osztályból segítette Bakó András tanár úr munkáját.

  

  


A kiállítás nagyon jól sikerült – a Fáy standja népszerű volt. Mindenki érdeklődve figyelte a kiállított metszeteket, hiszen így beleláthattak az alkatrészek belsejébe. Sokszor 5-6 ember próbált egy időben a hibrid hajtóművek közelébe jutni azok működését kémlelve. A kiállítás talán egyik legfontosabb hozadéka, hogy az egyik fáys diák állásajánlatot kapott, de iskolaként is sikerült eredményekkel kecsegtető kapcsolatokat létesítenünk.